Wie pitcht er (opnieuw) een coöperatieve mobiele provider tijdens #swGro?

Deze week startte de veiling van (nieuwe) mobiele frequenties. Vorig jaar was de aankondiging van die veiling voor mij de aanleiding om tijdens StartupWeekend Groningen het idee van een nieuwe piratenprovider te pitchen. Daar kwam ARRR! Mobile uit, maar omdat we op dat moment uitgingen van immense investeringskosten, bleef dat verder liggen.

Nu lijken de kosten voor het verwerven van mobiele frequenties een heel stuk lager te liggen dan we destijds dachten, maar evengoed heb ik zelf het geld ervoor niet liggen. Dus ik ga vanaf vandaag voor mezelf op zoek naar een beter mobiel abonnement. Daarover kun je op mijn eigen blog meelezen.

Indachtig de recente opkomst van de ouderwetsche coöperatie (zoals bijvoorbeeld Grunneger Power), ben ik echter ook benieuwd of er vandaag iemand is die tijdens het tweede Startupweekend Groningen het idee voor een Coöperatieve MVNO wil pitchen. Die MVNO hoeft niet eens de mobiele frequenties zelf te kopen, maar gewoon namens de leden bandbreedte in te slaan tegen gunstige voorwaarden, om zo aan een nieuwe telecomprovider te gaan bouwen die:

  • haar klanten als mensen behandelt;
  • open kaart speelt over kosten en baten;
  • afrekent wat je verbruikt, en niet meer;
  • luistert naar de wensen van haar leden, zoals bijvoorbeeld:
    • één mobiel abonnement voor meerdere mobiele devices;
    • afrekenen voor data, in plaats van minuten;
    • één prijs voor dataverbruik door heel Europa.