“We kunnen sociale revoluties teweeg brengen als wij in staat zijn sociale businesses te worden” – @MarkV

Gisteren presenteerde Mark Vletter (@MarkV) tijdens #SMC050. Hij vertelde hoe zijn bedrijf Voys Telecom juist dankzij moderne en open technologie zo’n platte organisatie kan blijven.

Zijn afsluiter (op 13.15 min.) is een mooie om over na te denken.

“Wat betekent “social”? Ik heb het opgezocht en a-sociaal betekent “ongewenst gedrag”. Dus als wij een “sociaal” bedrijf kunnen worden, kunnen wij een organisatie zijn die sociaal gewenst gedrag vertoont. En als we dat (niet alleen) intern kunnen doen, dan kunnen we het ook extern gaan doen. Het is heel makkelijk namelijk om aan de buitenwereld te laten zien wat voor mooie dingen je intern aan het doen bent. En probeer dan maar eens een bank te zijn die niet meer naar haar klanten luistert. Als dat intern al niet meer geaccepteerd wordt, moet je kijken wat er dan extern kan gebeuren. We kunnen bijna sociale revoluties teweeg brengen als wij in staat zijn sociale businesses te worden.

Kijk zijn hele presentatie (en die van de andere presentatoren) hier.