Waarom wij Permanent Beta in Groningen een goed idee vinden

Alles moet anders! Wie de ontwikkelingen van de afgelopen jaren volgt, komt snel tot de conclusie dat er op het gebied van economie, samenleving en arbeidsmarkt er van alles aan het vastlopen is. De systemen en organisaties die ons tot het begin van de 21e eeuw zo goed geholpen hebben om onze welvaart en ons welzijn op zo’n hoog niveau te brengen, blijken ons nu niet meer zo goed te helpen.

Mensen vinden het leuk om Albert Einstein te quoten: “We kunnen onze problemen niet oplossen met hetzelfde denken waarmee we die problemen gecreëerd hebben”. En dat betekent dat je andere dingen moet gaan proberen, dat je out-of-the-box moet gaan werken, en dat je moet innoveren.

Maar nog belangrijker is dat deze tijd gekenmerkt wordt door onzekerheid: we weten (nog) niet wat de goede nieuwe oplossingen zullen zijn voor al die nieuwe problemen. En daarom moeten we meer doen dan out of the box denken: we moeten onszelf zo ver als we durven open zetten voor nieuwe ideeën en mogelijkheden. We moeten dingen durven onderzoeken, ideeën durven uitproberen, en durven mislukken. Of zoals Martijn Aslander het noemt: “Een beetje geeken, een beetje nerden, een beetje kutten en klooien en uitproberen en dat weer filmen en weer delen op het web”

Dat mogelijk maken, dat is de missie van Permanent Beta. Permanent Beta brengt mensen samen om kennis te delen over technologie, wetenschap en kunst. In Amersfoort, in Amsterdam en vanaf nu dus ook in Groningen. Samen met Jarno Duursma (Social Media Club 050) en Tjerk van Dijk (Seats2Meat 050) gaan wij onze schouders eronder zetten. Waarom? Omdat we het leuk en belangrijk vinden om enthousiasme en creativiteit te bundelen, nieuwe dingen uit te proberen en te leren.

Permanent Beta is dus op zoek naar meer

Wij zien onze taak vooral als het aan elkaar knopen van wat er allemaal nodig is om een leuke event tot stand te brengen: initiatiefnemers, organisatiekracht, locaties, publiek, publiciteit, moderatoren. Denk je dat je op een van die gebieden een bijdrage kunt leveren? Zin om mee te doen? Vul dan dit online formulier in.