Download nu onze gratis summary-PDF: Bitcoin, Basisinkomen en Ondernemerschap

2015 gaat de geschiedenis in als het jaar van …

Dat is een zinnetje dat je vaak hoort, zo tegen het eind van het jaar, maar het is eigenlijk een beetje raar. Geschiedenis ontstaat pas in de toekomst. Je kunt pas terugkijken als je verder bent.

Met vooruitkijken is het al net zo. We zien rimpelingen aan de horizon, maar wat er precies op ons af komt, is lang niet altijd duidelijk, laat staan wat de gevolgen ervan kunnen zijn.

Toch is dat wat wij het liefst doen. Ontwikkelingen signaleren, verkennen, er een beetje op kauwen en mee spelen en onze kennis dan weer delen met de wereld in de vorm van lezingen, artikelen, workshops, radio-uitzendingen en podcasts.

Thesis_One_Kerstbundel_december2015_pdf__pagina_1_van_25_

Klik op de vuurtoren om de PDF te downloaden

Deze pdf bevat een kleine bloemlezing van onze productie van het afgelopen jaar. Het bevat een artikel van Ronald over het onvoorwaardelijk basisinkomen, een onderwerp waar we druk mee waren onder de vlaggen van MIES en OnsBasisinkomen. Misschien ken je het al, want het stuk werd online bijna 100.000 keer gelezen. Ook is er een stuk over start-ups en ondernemerschap – een onderwerp waar we al heel lang mee bezig zijn, maar dit jaar weer extra relevant nu we onze intrek hebben genomen in start-up ecosysteem The Big Building. En als klap op de vuurpijl is er een nog niet eerder gepubliceerd (NIEUW!) stuk van ons beiden over een paar minder bekende mogelijkheden van bitcoin en blockchain. Dit alles aangevuld met een paar audio- en videofragmenten, want leve de technologie.

Als we vooruitkijken naar onszelf in 2016, dan zien we in ieder geval iets nieuws: trendontbijtsessies. De deal: vier keer in het komende jaar verzorgen wij een ontbijtsessie waarin we jou en een tiental anderen meenemen in de belangrijkste trends van het moment en waarin we samen bespreken wat de consequenties kunnen zijn.

Interessant? Hier kun je er meer over lezen en je aanmelden. Wij zouden het doen, als we jou waren 😉

Maar sowieso wensen we je een heel goed jaar toe.

Lykle en Ronald

button