Wij zijn de Blockchain Realisten

U kent ons onder de naam Thesis One. We helpen organisaties hun weg vinden in de kennis- en netwerkeconomie. Dat doen we nu al een jaar of zes, en in die zes jaar hebben we ontdekt waar onze kracht ligt. Moeilijke dingen makkelijk uitleggen, in praatjes of in artikelen. Grote ideeën vertalen naar uitvoerbare en beheersbare experimenten. Kaf van koren scheiden.

Eén trend in het bijzonder is in die zes jaar een steeds groter deel van onze tijd en aandacht gaan vragen, en dat is de opkomst van bitcoin en blockchain. We vonden dit direct interessant. Niet alleen omdat onze interesse voor economie en technologie daar samenkomt, maar ook omdat we het herkenden als revolutionaire en emanciperende technologie. Blockchain heeft dezelfde potentie als het internet en sociale media ook hadden: macht herverdelen van groot naar klein. Iedereen kennisproducent, iedereen uitgever, en nu ook iedereen bankier …

We maakten een filmpje, we hielden spreekbeurten, we schreven artikelen, we hielpen klanten. En we leerden langzaam maar zeker wat er wel kan met deze technologie en wat niet. Wanneer het echt waardevol is en wanneer het een kunstje is. We ontwikkelden ons van bitcoin evangelisten tot blockchain realisten. En langzamerhand ging dat alles een flink deel van onze werkweek vullen.

Daarom hebben we besloten om onze naam aan te passen aan de nieuwe realiteit. Vanaf vandaag gaan we als Blockchain Realisten door het leven. Thesis One verhuist even naar de achtergrond. Totdat iedereen blockchain realist is, want dan gaan wij weer iets anders doen. Onze missie: de wereld verrijken met werkelijk waardevolle informatie over blockchain. Wil je die ook ontvangen? Klik dan hier en laat je mailadres achter.

Ronald Mulder en Lykle de Vries